18.9.2013

Haluatko kuulla lisää käytännön kokeiluista?

Muistele artikkelia, jossa kerroime uusien ominaisuuksien saapumisesta peliin. Yksi niistä kohdista koskee ennen julkaisua käytäviä testejä. Koska nämä koskevat pelaajia, ajattelimme, että kuulisitte mielellänne lisää asiasta.

Hieman historiaa

Pelin alkuaikoina teimme vain muutamia testejä, mutta vuonna 2010 alkoivat nämä olla säännöllisiä. Aluksi se oli vain ongelmista reportointia, vaikkakin vain ranskalaisella serverillä. Ajan mittaan aloimme kysyä pelaajien mielipitetiä ominaisuuksista. Samoihin aikoihin järjestimme käyttökokeita kansainvälisen- sekä saksalaisen serverin väelle.

Kuinka testeukset etenevät?

Testaukset tapahtuvat erillisellä, normaalia peliä muistuttavalla serverillä, millä ei kuitenkaan ole yhteyttä Howrseen. Uudet toiminnot pistetään tälle "Howrsen kopiolle" ja joitakin pelaajia on jopa pyydetty niitä testaamaan.

Nämä pelaajat pääsevät kokeilemaan uusia ominaisuuksia sekä tapahtumia. Heillä on pääsy testifoorumille, jossa voivat antaa mielipiteensä asiasta, keskustella toistensa sekä ylläpidon kanssa ja toki ilmoittaa huomaamistaan toimintahäiriöistä.

Ongelmista raportoidaan kehittelijöille ja korjataan. Pelaajien arvostelut sekä kiivaat keskustelut lähetetään tuotantotiimille. Jos mahdollista, niin teemme vielä hienosäätöä ja otamme huomioon parannusehdotukset.

Seuraamme kokeilukaavaa kohta kohdalta joka tapahtuman kohdalla ja varmistamme, ettei siinä ole bugeja. Valitettavasti niitä ei aina ilmaannu testiserverille mutta itse peliin kyllä. Tämä siksi, että on täysin mahdotonta luoda identtisiä olosuhteita peliservereiltä testiserverille.

Kuinka testaajat valitaan?

Riippuen Howrsen veriosta sekä tapahtumasta, kutsumme suunnileen 40 - 100 pelaajaa. Suurin osa heistä on ollut useammalla kertaa mukana, mutta miltei joka kerta on myös uusia pelaajia mukana.

Luultavasti olet utelias tietämään, kuinka nämä pelaajat on valittu.

Tässä on kriteeristö, jota käytämme valitsemaan uusia testaajia:
  • Henkilöitä, jotka ovat merkittäviä pelin sekä yhteisön kannalta
  • Henkilöitä, jotka tuntevat pelin hyvin
  • Henkilöitä, jotka käyvät tapahtumat-palstalla antamassa rakentavaa palautetta siitä mistä pitävä sekä eivä pidä uusissa ominaisuuksissa; henkilöitä, joilta satelee mielenkiintoisia ehdotuksia
Ehkä sinä voit jonakin päivänä olla mukana testiversiollamme?

Maïté,
Ranskan serverin yhteyspäällikkö

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti